La bunica la tara, locul in care toata lumea e fericita

floria.ro

 

elefant.ro

 

In orice moment l-ai intrebat unde si-ar dori sa mearga raspunsul ar fi cel mai probabil "la bunica mea la tara. Bunica mea are gaini, are porc, are curci…mai are si bibilici. O am acolo si pe Lesi, catelusa mea care se da in leagan. Este foarte interensat si distractiv la bunica mea la tara."

 

La bunica la tara este intr-adevar locul in care ti-ai dori sa fii la sfarsit de weekend, dar mai ales locul in care cel mic si-ar dori sa isi petreaca o parte din copilarie, asa cum am facut-o si noi odata si ne amintim cu atata drag si dor. 

 

Este locul in care scapi de prejudecatile de la oras si devi liber, intr-o lumea doar a ta, unde ai voie faci ce vrei, nu conteaza daca te murdaresti, nu te stresezi ca te vede cineva si mai ales, nu te cearta nimeni. angel Bunica noastra are un mic defect, nu stie sa certe copiii. Dupa parerea ei, nepotelul sau face doar lucruri bune, chiar daca pasarile nu au niciodata apa in trocuri, mancarea e rasturnata pe jos, plantele din fata casei sunt udate de 10 ori pe zi, lucrurile din jur se mai strica… Copilul e fericit si asta conteaza cel mai mult.

 

animax.ro

 

Daca ar fi sa stai dupa el asa cum o facem de multe ori la oras "nu pune mana ca-s microbi, nu te tavali pe jos, nu calca acolo, nu alerga, nu, nu, nu…." nu ai avea nicio sansa sa supravietuiesti la tara. Tocmai de aceea am ales liberatatea. Este locul in care toata lumea e fericita, gainile si curcile sunt bine antrenate si cu multa fibra musculara avand in vedere ca sunt alegate cel putin o ora pe zi, Lesi e fericita ca se da in leagan – cat o tii in leagan atata sta, deci ii place – in final toata lumea este activa si fericita intr-un fel sau altul.
 

La tara gasim fructe pe care sa le culegem direct din pom sau din tufa, floricele peste tot, apa de babalceala la discretie, ce ar putea sa ne mai lipseasca noua? Cred ca timp suficient pentru a ni-l petrece acolo… 

 

La bunica la tara este acel loc in care puiutul de om alege sa ramana singur, fara mami si tati, pentru a se distra de minune macar cateva zile. Noi am crezut ca glumeste cand ne tot spunea de fiecare data cand mergeam la tara: "Eu vreau sa raman la bunica la tara singur, fara voi. Voi mergeti la servici la voi si eu stau aici cu bunica mea." Pana cand intr-o zi chiar am pus in practica si am descoperit ca al nostru copil isi dorea acest lucru cu adevarat, chiar daca stia foarte bine ca fara mami langa el nu mai este nici titi cu lapticul lui preferat. Nu a fost nici asta o problema, a stiut el ca mami se va intoarce si va putea recupera devil

 

La tara este locul in care nu avem nevoie de haine prea multe, ciorapi sau incaltaminte, pentru ca mersul pe jos e litera de lege din zorii zilei pana la culcare. Adora sa mearga descult prin iarba cu roua, prin pietre, prin balti, chiar si prin gainati, conteaza prea putin ca arata ca un mic pui de tigan…cel mai mult conteraza ca este fericit.

 

Prin copilul nostru am retrait parca si cu mai multa emotie copilaria de odinioara, cand toti copiii mergeau la tara la bunici si se intorceau toamana, caliti si antrenati pentru la scoala. Din pacate acest lucrur nu prea se mai intampla, fie din cauza ca nu prea mai sunt atat de multi bunici la tara, fie pentru ca parintii vad mersul la tara ca pe ceva nu tocmai ok, tocmai datorita libertatii si mediului despre care vorbeam. 

 

Dragi parinti, daca aveti si voi parinti la tara, oferiti-le ocazia celor mici de a fi cu adevarat fericiti, in lumea lor, fara prea multe limite si constrangeri, asa cum am trait si noi odata. wink

 

 

bestkids.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *